Вести Македонија

Професорот Драги Рашковски – Генерален секретар на Владата

Сподели:

Универзитетскиот професор Драги Рашковски е  нов генерален секретар на Владата, потврдија од СДСМ за ТВ21.

Драги Рашковски е доктор на правни науки, доцент на Правниот факултет „Јустинијан први“ во Скопје и е вклучен од самите почетоци на спроведувањето на ЕКТС, како негов одговорен администратор.

Треба да се именува и заменик на Рашковски, кој ќе дојде од редовите на ДУИ. Најверојатно на оваа позиција ќе остане актуелниот заменик Тахир Хани. Денеска,се разговара и за смени на раководните позиции во вториот и третиот ешалон.

Сподели: