Промоција на романот „Последното име на иднината“ од Живко Грозданоски во Софија

Сподели

Овој четврток, 4 јули, во 18:30 часот во Културно-информативниот центар на РС Македонија во Софија ќе се одржи промоција на романот „Последното име на иднината“ (Антолог, 2018) од македонскиот писател Живко Грозданоски. За книгата ќе разговараат преведувачот Маријан Петров и авторот, кој ќе биде присутен на промоцијата, а ќе се обрати и книжевниот критичар и издавач на делото, Пламен Тотев, (Books4All).

По „Куфер за тројца“ (Или-или, 2014), кој беше преведен од Тања Попова и објавен во Бугарија во 2017 година, „Последното име на иднината“ е втор роман на Живко Грозданоски преведен на бугарски јазик.