Вести Македонија Ударни вести

Протест на вработените во Клинички центар – ќе блокираме додека не се повлече одлуката на Град Скопје

Сподели:

По вчерашната најава на Град Скопје дека ќе го поскапи паркирањето за вработените во Клинички центар, вработените излегоа на протест во кругот на кругот на Клиниките.

Град Скопје вчера одлучи паркирањето на вработените да го поскапи од 300 на 800 денари месечно.

Протестот се одржа на паузата од 10 до 10:30 часот.

Доколку не бидат прифатени нивните барања вработените најавиjа блокирање на наплатните места за користење паркинг.

Сподели: