Вести Здравје Магазин Македонија Ударни вести

Ракот на простатата е втор најчест карцином кај мажите-прегледајте се и превенирајте

Сподели:

 

Ракот на простатата е втор најчест карцином кај мажите во светот, па затоа во месецот на машкото здравје еден од главните акценти го ставаме врз превенцијата на ракот на простатата, болест која станува сè почеста, па оттаму и потребата погласно да се зборува за неа.
 
Ризикот од развој на рак на простатата се зголемува со возраста, но тоа не значи дека тоа е болест која ги погодува само постарите мажи.
 
Прегледајте се и превенирајте. Земете го сопственото здравје во свои раце.
Сподели: