Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Разрешен е Зоран Иванов поради ширење на омраза кон владини претставници на Бугарија

Сподели:

 

На иницијатива на премиерот Зоран Заев и на министерот за надворешни работи, Бујар Османи поведена е постапка за разрешување на Зоран Иванов од функцијата претседател и член на Надзорен одбор на Медиумската информативна агенција (МИА), поради недолична јавна комуникација и ширење говор на омраза кон владини претставници на соседот Република Бугарија, објавено е на фб страната на Владата.

Сподели: