РИО 2016: ПРВО ЗЛАТО ЗА АМЕРИКАНКАТА ВИРЏИНИЈА ТРАШЕР

Сподели

thrasher_virginia_040316_800x375

Американката Вирџинија Трашер е првата носителка на златен медали на Олимписките игри во Рио. Таа во финалето во дисциплината стрелаштво воздушна пушка 10 метри беше најдобра и со вкупно 208 кругови имаше најдобар резултат.

Сребрениот медал и припадна на Ли Ду од Кина со резултат 207 кругови, додека бронзата ја освои нејзината сонароднича Силинг Ји со резултат 185.4 кругови.

Медалите на првата завршена дисциплина ги предаде Претседателот на Интернационалниот Олимписки комитет Томас Бах .