Вести Став Ударни вести

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ бараше да бидат ослободени насилниците од 27 април

Антинародното ВМРО-ДПМНЕ бараше да бидат ослободени од одговороност сите насилници за насилствата во Собранието на 27 април, за мрачните настани против демократијата и против граѓаните .

Тоа е истата матрица на Никола Груевски, преку неговиот пион Христијан Мицкоски ставена во функција на одбрана на криминалните политики на режимот кои на Македонија и донесоа само лошо, поделби, уназадување, насилство, загрозување на човековите права, уривање на демократијата и удар врз слободата.

Тоа е недозволиво.

Не смее и не може да има амнестија за оние коишто планирале, нарачале и извршиле насилство на 27-ми април.

Одговорност за насилството на 27 април мора да има.

Сподели: