Вести Изјави Ударни вести

Шефот на Канцеларијата на НАТО, Јанковиќ: Честитки за потпишаниот Протокол

Сподели:

“Ви честитам што ставивте крај на еден процес со овој Протокол за пристапување кон НАТО. Сега очекуваме овој процес на реализација на Протоколот да протече беспрекорно, а Канцеларијата на НАТО е тука за да ве советува, да ве поддржува сѐ до крајниот момент, кога ќе станете членка на Алијансата, што ќе биде еден малку подолг интегративен процес Тука, секако, останува Програмата за реформи што треба да ја следите. Очекуваме вашата земја да ја стане полноправна членка на НАТО. Како што кажа и генералниот секретар, вие ќе биде поканети да учествувате на сите состаноци на Алијансата. Уште еднаш би сакал да ви честитам за ова потпишување на Протоколот.”

Изјави, шеф на канецларијата на НАТО во Македонија Зоран Јанковиќ

Сподели: