Вести Свет Ударни вести

Словенија – прва земја во Европа што прогласи крај на епидемијата

 

Словенија е првата европска земја што прогласи крај на епидемијата на коронавирус. Словенечката влада го прогласи крајот на епидемијата на телефонска сесија во четвртокот. Националниот институт за јавно здравје процени дека сите показатели покажуваат дека ширењето на коронавирусот се смирило, односно дека се регистрирани вкупно 35 нови случаи на инфекција во последните 14 дена.

Сподели: