Со проектот „ОД ГОРЕ“/„ABOVE“ снимени 36 локации во државава и 12 локации во Грција

Сподели

 

Проектот „ABOVE“ на кој работеа Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот заедно со туристичката организација на Солун и италијанско- грчката комора, како дел од проектот “Interreg IPA CBC ABOVE”, кофинансиран од Европската Унија е во завршна фаза.
 
 
 
 
„ABOVE“ е проект преку кој се снимија 36 локации во РС Македонија и 12 локации во Република Грција од птичја перспектива со помош на технологијата на дронови.
 
Проектот „ОД ГОРЕ“ има за цел да ги прикаже најдобрите природни и географски знаменитости на спектакуларен и авантуристички начин.
 
 
 
 
 
Во прилог следи краток филм за НП Пелистер, наш предлог да го погледнете, да уживате и да го посетите!