Вести Македонија Ударни вести

Собраниска делегација на Трансатлантскиот форум во Вашингтон

Сподели:

 

Во рамките на редовните активности, Делегација од Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на НАТО ќе учествува на Трансатлантскиот форум, кој се одржува од 4 декември  до 8 декември 2022 година во Вашингтон, Д.Ц., САД.

На состанокот учествуваат делегации од националните парламенти на земјите членки на НАТО, како и делегацијии од парламентите на асоциативните земји. Од Собранието на Република Северна Македонија ќе учествува целата делегација во состав: Арта Билали Зендели, шеф и членовите Илија Николовски и Антонијо Милошоски.

Овој тип на настан, кој се одржува во затворен формат, овозможува размена на мислења со високи претставници на американските власти и истакнати експерти за клучните надворешно политички приоритети на САД во контекст на целите и активностите на НАТО.

Сподели: