Алтернатива Настани

“Sorry We Missed You” и “The Traitor” во КИНОТЕКА

Сподели:

 

Денес на програмата на Кинотека

24 ФЕВРУАРИ (ПОНЕДЕЛНИК), 18:00 Ч.

ЖАЛ НИ Е ШТО ВЕ ПРОПУШТИВМЕ- (Sorry We Missed You)

Игран филм, В. Британија / Франција / Белгија, 2019, 101 мин., колор, ДЦП

Режија: Кен Лоуч (Ken Loach)

Сценарио: Пол Лаверти (Paul Laverty)

Улоги: Крис Хичен, Деби Ханивуд, Рис Стоун (Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone)

Возрасна категорија: 14 години, Влезница: 100 денари

24 ФЕВРУАРИ (ПОНЕДЕЛНИК), 20:00 Ч.

ПРЕДАВНИКОТ (Il traditore / The Traitor)

Игран филм, Италија / Франција / Германија / Бразил, 2019, 145 мин., колор, ДЦП

Режија: Марко Белокио (Marco Bellocchio)

Сценарио: Марко Белокио (Marco Bellocchio, Valia Santella)

Улоги: Пјерфранческо Фавино, Луиџи Ло Кашио, Фаусто Русо Алеси, Никола Чали (Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi, Nicola Calì)

Возрасна категорија: 16 години

Влезница: 100 денари

Сподели: