Вести Македонија Ударни вести

Општина Гостивар ја промовираше паралелката за ученици со посебни потреби

  Во ОУ „Единство“ во Гостивар денеска беше промовирана новозавршената посебна паралелка за ученици со посебни потреби. Во оваа паралелка седум редовни ученици од ова училиште посетуваат настава кај специјалисти од областа во индивидуални часови од 45 минути.   На промоцијата учествуваше и градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари.   „Како општина Гостивар се обврзавме […]

Алтернатива Статуси

Оливера ДОНЕВСКА: Ако сретнеш дете со посебни потреби, искачи се на негово ниво

Ако сретнеш дете со специјални, посебни потреби, немој од него да бараш да се спушти на твоето ниво, туку ти потруди се да се искачиш на неговото. Затоа што нему не му се потребни пари за да биде среќно. Детето со посебни потреби е среќно ако е сакано и многу добро знае да ја разликува […]