Вести Македонија Ударни вести

Родителите се должни во градинката да приложат потврда за здравствена состојба на детето

  Обврска на државата и на надлежните органи во состојба на прогласена епидемија е да ги преземаат сите потребни мерки за зачувување и заштита на здравјето на населението особено на децата. Министерството за труд и социјална политика информира дека по однос на препораките на Комисијата за заразни болести за прогласување на епидемија на територија на […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Од утре нови рестриктивни мерки: Забрана за невакцинирани во затворено

  Новите мерки и ограничувања за спречување на ширењето на корона вирусот ќе стапат на сила на полноќ. Од  утре, 16 август, целосно се забранува работа и организација на секаков вид настани на затворено во сите угостителски објекти (и во кафетерии), вклучително и прослави во угостителски објекти регистрирани за прослави или друг тип објекти од […]