Спорт

ВИДЕО: Го уби болеста наречена Југославија – Беше меланхоличен гениј и последен кошаркарски романтичар!

    Најпознатиот босански кошаркар и еден од најдобрите европски кошаркари на дваесеттиот век, е легендарниот Мирза Делибашиќ, човекот кој освои се што можеше да се освои. Прво тренираше тенис и беше многу успешен во тој спорт. Тој беше пионерски шампион на Босна и Херцеговина, но подоцна се заљуби во кошарката. Во 1968 година стана […]