Вести Македонија Ударни вести

Владата ја усвои Предлог-одлуката за прогласување на дел Малешево за заштитен предел

  Владата ја усвои Предлог-одлуката за прогласување на дел од Малешевските Планини за заштитено подрачје во категорија V – заштитен предел, со што територијата на заштитени подрачја на ниво на државата се зголеми на 13,8%, информира министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини.     Површината на идното заштитено подрачје – Заштитен предел […]