Вести Македонија Ударни вести

Одбележан Меѓународниот ден на жените и девојките во науката

  Со поддршка на општина Чаир и во организација на Мрежата на Жените во науката, вчера беше одбележан Меѓународниот ден на жените и девојките во науката – 11 февруари. Во своето излагање, градоначалникот на Општина Чаир, Висар Ганиу истакна дека зајакнувањето на улогата на жената, особено во науката, е иднината на државата. Тој додаде дека […]