Вести Македонија Ударни вести

Почина академик Радован Павловски – поет, есеист и патописец

  Академик Радован Павловски поет почина на 84 возраст, есеист и патописец, соопшти Македонската академија на науките и уметностите во која тој беше редовен член од 2006 година. Својот живот го посветува на поезијата, која ја твори повеќе од шест децении. Во 1952 година во списанието „Народно здравје“ првпат е објавена  неговата кратка песна „Загонетка“, […]