Вести Изјави Македонија Ударни вести

Рејчел Галовеј: Мораме да останеме обединети за нашите вредности и за мирот во Европа

  Пишува: Рејчел Галовеј, амбасадорка на Обединетото Кралство во Република Северна Македонија Неиспровоцираниот, однапред смислен и варварски напад на Русија врз Украина го шокираше светот. Гледајќи ги сликите на крвопролевање и уништување, напади на станбени блокови и улици, се сеќаваме и на изгубените животи и на штетата направена за време на ужасите на други конфликти […]