Вести Македонија Ударни вести

Хрватска го ратификуваше протоколот за членство на земјава во НАТО

Хрватскиот парламент денес со 116 гласови „за“ и  два „против“, даде зелено светло на членството на нашето во НАТО. -“И честитам на Република Северна Македонија за членството во НАТО. Хрватска ќе ви биде поддржувач за влез во ЕУ”, рече претседателот на хрватскиот сабор, Гордан Јандроковиќ, по гласањето, на кое присуствуваше и македонска делегација, предводена од […]