Алтернатива Настани

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут-Пашин амам

  Националната галерија ја најавува Ретроспективната изложба на Димитар Кондовски, на 5 мај, со почеток во 20 часот.   По изминати 30 години од неговата последна средба со македонската културна јавност во Даут-Пашин амам ќе биде претставено неговото творештво. Изложбата ќе трае се до крајот на месец јули 2022 година.     ДИМИТАР КОНДОВСКИ е […]