Вести Македонија Свет Ударни вести

Меѓународна конференција во Анкара по повод 60 години од основањето на турскиот Уставен суд

  Делегација на Уставниот суд предводена од претседателката Добрила Кацарска присуствуваше на меѓународна конференција во Анкара на тема „Толкување на Уставот во заштитата на човековите права и слободи”. Конференцијата беше организирана во периодот 25-27 април по повод одбележување на 60-годишниот јубилеј на Уставниот суд на Република Турција.           Во рамки на првата сесија беа […]