Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

МСУ Скопје го одбележува 5 мај – Денот на македонскиот јазик

  Денеска во чест на одбележувањето на Денот на македонскиот јазик, Музејот на современата уметност – Скопје ќе организира посебен настан на кој ќе биде претставена издавачката активност на НУ МСУ-Скопје.         Во фоајето на МСУ-Скопје, ќе биде отворена изложба, составена од селекција на публикациите организирани во повеќе тематски целини, изданија кои […]