Вести Изјави Македонија

Влада: Законот за СЈО го пишуваме за граѓаните

Специјалното  јавно обвинителство (СЈО) не заминува воопшто во историјата и не е точно дека во разговорите со опозицијата кога било се заклучило дека повеќе нема да функционира. Напротив, СЈО ќе функционира, рече денеска владиниот портпарол Миле Бошњаковски, одговарајќи на новинарски прашања за преговорите со опозицијата за законот за јавно обвинителство. Бошњаковски потенцираше дека преговорите не […]