Вести Македонија Ударни вести

МЗШВ дава поддршка за замрзнувањето на цените кај овошјето и зеленчукот

  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство подготви и до министерството за економија достави анализа на цените за земјоделските произовиди на овошје и зеленчук. Би сакале да нагласиме дека министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги следи трошоците кои земјоделците ги имаат за приозводството и согласно тоа се креираат мерките на министерството за поддршка на […]

Вести Македонија Ударни вести

Платена пракса во министерство на МЗШВ – Јавен оглас за 25 студенти

  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство распишува јавен оглас за ангажирање на 25 практиканти, за шест месечна практиканска работа во секторите и управите на министерството. Преку овој оглас, право за аплицирање имаат дипломирани студенти или студенти на завршна година студии од земјоделските, шумарски и ветеринарни високо образовни институции во државата. Односно студенти од областа […]

Вести Македонија Ударни вести

МЗШВ: Земјоделците да аплицираат за земјоделско земјиште до 21 јули

  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) ги објави двата дополнителни јавни огласи со кои за земјоделците на располагање им се ставаат дополнителни 3.769 хектари земјоделско земјиште со површина над 3 хектари.     Првиот јавен оглас опфаќа 529 хектари земјоделско земјиште над 3 хектари, распределени во 10 региони низ државата: Берово, Виница, Гевгелија, […]