Алтернатива Вести Македонија Настани

Договорени нови заеднички истражувачки проекти на македонскиот и албанскиот Архив

  Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески и неговиот заменик, проф. д-р Музафер Бислими во Тирана остварија официјална средба со директорот на Генералната дирекција на архивите на Албанија, проф. д-р Ардит Бидо.         Во разговорот, меѓу другото, беа договорени нови заеднички истражувачки проекти, како и вклучување на албанските Архиви во нашите […]