Вести Македонија Ударни вести

Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед

  Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ” бр.21/98 и 18/07), 1 ноември 2022 година (вторник), Празникот на сите светци е неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Северна Македонија.