Вести Македонија Ударни вести

Нуредини, Кумбаро и Алиу го потпишаа договорот за најголемиот прекуграничен парк во Европа

  Националниот Парк Маврово и Националниот Парк Шар Планина во Северна Македонија, Паркот на природата Кораб-Коритник во Албанија и Националниот Парк Шари на Косово, наскоро ќе бидат дел од прекуграничен парк, најголем од ваков вид во Европа, со површина над 242 илјади хектари.     По повод Меѓународниот ден на планините, во Тирана се одржа […]