Вести Македонија Ударни вести

Старото училиште во Љубојно ќе биде „Центар за промоција на македонскиот јазик“

  Старото училиште “Димитар Влахов” во преспанското село Љубојно ќе се реконструира и ќе се адаптира со 32.8 милиони денари. Овие средства во буџетот на Министерството за култура ќе бидат обезбедени во 2024 и во 2025 година. „Владата, Министерството за култура и Завод и музеј Битола презедоа обврска старото училиште во Љубојно да биде обновено […]

Вести Македонија Ударни вести

Старото училиште во Љубојно ќе биде Центар за промоција на македонскиот јазик

  Владата денеска ја одржа 119-та седница, на која ја разгледа Информацијата за изработка на Проект за реконструкција и ревитализација на Старото училиште „Димитар Влахов” во село Љубојно и за негова адаптација во Центар за промоција на македонскиот јазик. Имајќи ги предвид вредностите на Старото училиште „Димитар Влахов” во селото Љубојно, надлежната установа НУ Завод […]