Вести Македонија Став Ударни вести

Кузмановски: Дали новиот Закон навистина ќе ги заштитипотрошувачите од манипулации?

  Одредбите од новиот закон за заштита на потрошувачи се подобро конципирани за разлика од стариот, но сепак има и исклучоци кои оставаат простор за различни толкувања на правилата, пишува Мимоза Богатинова-Кузмановски за Республика. Сите сакаат да купуваат на попуст. Некои заради исплатливоста, некои заради психолошкиот момент дека навистина купиле исплатливо. Термините за намалување на […]