Вести Македонија

БГНЕС: Димовски најверојатен кандидат за наследник на Груевски

Само три дена откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ објави дека има намера да се повлече од лидерската позиција во партијата, стана јасно дека ќе се одржи вонреден конгрес на 23 декември. Во седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, името на Илија Димовски најчесто се споменува како можен наследник на Груевски, пишува БГНЕС. Димовски е меѓу најдоверливите лица во Извршниот комитет […]