Вести Македонија Ударни вести

Почина првенецот на “ТАНЕЦ”, маестро Милан Завков

  Ненадејно, во 61-та година од животот, почина врвниот инструменталист и композитор, првенецот на Танец и долгогодишен раководител на оркестарот, Милан Завков, објави Националната установа – ансамбл за народни игри и песни „Танец“ – Скопје на својот официјален Фејсбук профил. .   “Неговата љубов кон музиката датира од најраното детство. Започнува да свири хармоника од […]