Вести Македонија Ударни вести

Прва пленарна собраниска седница за унапредување на родовата еднаквост

  Собранието денеска ќе ја одржи 107. седница која е прва пленарна седница исклучиво посветена на унапредување на родовата еднаквост. На дневен ред на седницата е Информацијата за напредокот за родовите прашања во последните две децении во Република Северна Македонија. По однос на Информацијата, ќе говори  министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, а […]