Вести Македонија Ударни вести

Средба Пендаровски-Ричард Нефју, глобален координатор за антикорупција на Стејт департментот

  Претседателот Стево Пендаровски денеска го прими Ричард Нефју, глобален координатор за антикорупција на американскиот Стејт департмент.     На средбата се разговараше за актуелни теми врзани со борбата против корупцијата и напорите на државата за воспоставување на ефикасен систем за превенција на корупцијата и судирот на интереси. На средбата претседателот Пендаровски истакна дека борбата […]