Вести Изјави Македонија Ударни вести

Предан: Македонскиот јазик е признаен од 26 земји членки на ЕУ

  Македонскиот јазик е признаен од 26 земји членки на Европската Унија, што значи дека ќе биде и официјален јазик на ЕУ. Секако, една земја членка секогаш има право со некои еднострани изјави да искаже некои свои резерви, но тоа сигурно нема да има никакво влијание на статусот на македонскиот јазик во ЕУ, изјави денеска […]

Вести Македонија Ударни вести

Емил Крстески: Словенија е наш цврст мост во односите со ЕУ

  Амбасадорот на Република Словенија во Република Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан го посети Државниот архив и оствари средба со директорот д-р Емил Крстески. Амбасадорот Милан Предан беше информиран дека соработката на Државниот архив со Архивот на Република Словенија е од големо значење, особено во однос на спроведувањето на процесот на дигитализацијата и имплементацијата на […]