Вести Македонија Ударни вести

НБРМ: Одземена дозволата за работа на штедилницата „МАК БС“

Со решение на гувернерот на Народната банка на Република Македонија бр. 30679 од 3 октомври 2017 година, на Штедилница „МАК БС“ ДОО Скопје ѝ е одземена дозволата за основање и работење заради нејзина преобразба во финансиско друштво. „Врз основа на издадена дозвола од страна на Министерството за финансии, овој субјект ќе продолжи да работи со […]