Колумна Текстови Ударни вести

ВРВ НА ГРУЕВИСТИЧКОТО ЛИЦЕМЕРИЕ! – Георги АЈАНОВСКИ

Замислете: Партијата која што во македонската политика ќе остане запаметена како најголем и најбрутелен престапник  на изборните процеси, која што своето еднодецениско владеење го остваруваше со безбројни изборни измами и фалсификати, со поткупи, уцени и закани врз гласачката волја, која што целокупниот државен апарат го користеше за своите изборни злоупотреби и манипулации, претворајќи ја полицијата […]

Колумна Текстови

ВОЕНА ПРОПАГАНДА – АЛЕКСАНДАР ЛИТОВСКИ

ВОЕНА ПРОПАГАНДА Десет долги години сме под тотален терор на националистичката кампања на владеачите. Десет години се на власт, десет години имаат нивни премиер, нивни министри, нивен претседател, нивен парламент, нивни началници за разузнавање и контраразузнавање…, располагаат со милијарди и милијарди евра буџетски пари, ги користат сите ресурси на државата, вработуваат, поставуваат директори, делат тендери… […]