Алтернатива Музика и Филм Настани

Таксират Фестивалот започнува со SHORTPARIS во МКЦ

Сподели:

 

Јубилејното, 25-то издание на Таксират Фестивал започнува со првиот соло-концерт во Скопје на ексцентричниот бенд SHORTPARIS!
 
На 16 јануари, Младински Културен Центар ќе биде домаќин на една од „најдобрите live групи“, препознатлива по уникатни настапи. Shortparis предводени од харизматичниот фронт-мен Николај Комјагин својата репутација ја градат на темен, електронски звук спојувајќи „ирационален спазматичен ритам“ со „пост-панк, експериментални и акустични песни“ за да формираат единствена музичка естетика. Тие со својата музика ги претставуваат нивните секојдневни животи, мелодија која го отсликува Санкт Петербург, градот од кој потекнуваат, во неговото минато како и во денешницата.
 
16 јануари 2023, Младински Културен 
Сподели: