Спорт

Талентираните млади фудбалери ќе се докажуваат во улична лига во организација на Роналдињо?!

Сподели:

Loading

Легендарниот бразилски фудбалер Роналдињо, двапати прогласен за најдобар играч на светот, започнува светска улична фудбалска лига за да им даде шанса на талентираните млади играчи да ги покажат своите вештини и да тргнат по истиот пат до славата како и поранешниот играч на Барселона.

Глобалната улична лига на Роналдињо (РГСЛ) ќе започне на крајот на 2023 година, објавија организаторите.

На почетокот, уличните фудбалери од сите возрасти ќе можат да ги покажат своите најдобри вештини и да се обидат да се приклучат на некој од тимовите на натпреварувањето на социјалните мрежи.

Во поголемите градови низ светот ќе се организираат натпревари и натпревари за вештини, а тимовите ќе се натпреваруваат во лигата за титулата шампиони на RGSL, додека најдобрите од најдобрите ќе влезат во личниот тим на Роналдињо.

Организаторите не дадоа детали за локациите и точниот датум на почеток.

The post Талентираните млади фудбалери ќе се докажуваат во улична лига во организација на Роналдињо?! first appeared on .

Powered by WPeMatico

Сподели: