Таравари именува нови в.д. медицински директори

Сподели

Министерот за здравство, д-р Арбен Таравари во изминатите неколку дена именуваше нови в.д. медицински директори во некои јавни здравствени установи: 

-На Универзитетска клиника за дигестивна хирургија за директор е именуван проф. д-р Огнен Костовски. 

-На Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија за директор е именуван прим. д-р Оливер Зафировски. 

-На Универзитетска клиника за детски болести за директор е именуван д-р Реџеп Мемеди. 

  • Во Градска општа болница „8 Септември“ за директор е именуван проф. д-р Синиша Стојаноски.