Алтернатива Настани

ТУРАНДОТ – во рамките на МОВ

Сподели:

МОБ 26 Мај

tur

Диригент: Џанa Фрата (Италија)

Режисер / Сценограф / Костимограф: Џанкарло дел Монако (Италија)

Светло дизајн: Волфганг фон Цубек (Австрија)

Концерт-мајстор: Климент Тодороски

Асс. хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ

Aсс. режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска

НАСТАПУВААТ:

Турандот: Оксана Крамарева (Украина) Калаф: Симоне Фредијани (Италија) Лиу: Сандра Митровска Тимур: Игор Дурловски Пинг: Кристијан Антовски Панг: Дарко Нешовски Понг: Дејан Стоев Мандарин: Славчо Димовски Алтоум: Марјан Николовски Принцот од Персиjа: Дарко Нешовски Џелат: Тихомир Јакимовски

Сподели: