Вести Македонија

ТВ АЛСАТ-М: Катица Јанева вечерва гостува во “360 Степени”

Вечерва (3.10.2016 г.) од 22:30 часот во „360 Степени“ на ТВ Алсат-М гостува специјалната обвинителка Катица Јанева.

FB_IMG_1475488134439

Има ли Јанева докази дека едно лице гласало на повеќе места на избори, каде е пронајден софтверот за следење „ФинФишер“, кои се лукративните мотиви поради кои е нарачано насилството пред општина Центар, ја прифаќа ли верзијата на редовното обвинителство за смртта на Коста Крпач, стои ли зад обвинението во „Пуч“, ќе дознаеме ли во транспарентен судски процес кој и како навистина прислушувал, зошто не ги отвора случаите „Монструм“, „Сопот“, „Нешковски“ – се некои од прашањата што ги отвораме. Разговараме и за оценките за пристраност и нестручност во работењето на СЈО.

Со „360 Степени“ се враќа и рубриката „Саботажа“.
Гледајте „360 Степени“ секој понеделник и петок од 22:30 часот на ТВ Алсат-М.


Sonte (3.10.2016) në orën 22:30, në emisionin “36 gradë” në televizionin ALSAT-M, e ftuar është prokurorja speciale Katica Janeva.

A ka dëshmi Janeva që një person ka votuar në disa vendvotime, ku është gjetur softueri për përgjim “FinFisher”, kush janë motivet përfituese për të cilat janë porositur sulmet para komunës Qendër, a e pranon ajo versionin e Prokurorisë Publike për vdekjen e Kosta Kërpaçit, a qëndron pas Prokurorisë në rastin “Puçi”, a do mësojmë përmes një procesi gjyqësor transparent se kush në të vërtetë ka përgjuar, pse nuk hapen rastet “Monstra”, “Sopot” dhe “Neshkovski”. Këto janë disa nga pyetjet që do t’i shtrojmë sot. Bisedojmë edhe për pretendimet për njëanshmëri dhe jo profesionalizëm të PSP-së.

Me emisionin “360 gradë” kthehet edhe rubrika “Sabotimi”.
Ndiqni “360 gradë”, çdo të hënë dhe të premte, nga ora 22:30 në televizionin ALSAT-M.

Сподели: