Вести Свет

Уште 12 камиони со хуманитарна помош влегоа во Газа

Сподели:

 

Во Појасот Газа денеска влегоа 12 камиони со хуманитарна помош храна, вода и лекови и со тоа бројот на камиони со хуманитарна помош што влегоа во Газа изнесува 74.

Светската здравствена организација претходно повика на итен и непречен пристап на хуманитарна помош до Газа, за да може да профункционира здравствениот систем.

Сподели: