Валс: Можни се нови терористички напади во Франција

Сподели

Manuel-Vals

Францускиот премиер Мануел Валс на француското државно радио предупреди дека се можни нови терористички напади откако на 13 јуни беше убиен француски полицаец и неговата партнерка, која била службеничка во Министерството за внатрешни работи.

– Уште невини ќе ги изгубат животите. Многу е тешко да се кажат вакви работи. Разбирам ако некој ме обвини дека создавам дополнителен страв кај луѓето, но тој веќе постои по тоа што се случи на 13 јуни. За жал, тоа е реалност. Се бориме против стотина кои радикализирале – рече Валс.

Во Франција во тек е Европското фудбалско првенство кое го осигуруваат бројни специјални полициски сили.

Валс: Можни се нови терористички напади во Франција