Вести Изјави Македонија Ударни вести

Осуда за вандалскиот чин на подмладокот на Левица во „Парк Украина“ во Чаир

Сподели:

 

Црвената Младина, подмладокот на „Левица“, објави дека некогашниот парк на народните херои го преименувал од „Украина“ во „АСНОМ“.

“Општина Чаир и јас како нејзин градоначалник најостро го осудуваме вандалскиот чин на таблата со името Парк Украина која се наоѓа на нашата територија, поточно во близина на општинскиот објект.
 
Оценуваме дека ова е исклучително низок чин кон мирољубива вредност како што е паркот Украина, што го промовиравме пред неколку недели заедно со Украинската амбасада во земјава.
 
Случајот веќе го пријавивме до органите на редот и бараме што поскоро да се откријат сторителите и да ја добијат заслужената казна”, изјави Висар Ганиу, градоначалник на општина Чаир.
 
Сподели: