Алтернатива Музика и Филм Настани

Вечерва во КИНОТЕКА: “Журнал за Желимир Жилник” и “Невини волшебници”

Сподели:

 

Денес на програмата на Кинотека:
 
21 ДЕКЕМВРИ (СРЕДА) 18:00 ч. ЖУРНАЛ ЗА ЖЕЛИМИР ЖИЛНИК (Ž Ž Ž / Journal about Želimir Žilnik)
 
Документарен филм, Србија
2021, 90 мин., колор, ДЦП
Режија: Јанко Баљак (Janko Baljak)
Возрасна категорија: 14 години
Влезница: 100 денари
 
 
 
 
21 ДЕКЕМВРИ (СРЕДА) 20:00 ч. НЕВИНИ ВОЛШЕБНИЦИ (Niewinni czarodzieje / Innocent Sorceres)
 
Игран филм, Полска
1960, 87 мин., црно-бел, ДЦП
Режија: Анджеј Вајда (Andrzej Wajda)
Сподели: