Вести Изјави Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ: ДИК да не потклекнува на притисоците на СДС

Сподели:

Државната Изборна Комисија не смее да дозволи да подлегне под притисоците на СДС и нејзина должност е да ги спроведе локалните референдум за мигрантите. Во спротивно претседателот на ДИК Чичаковски и сите членови кои ке гласаат за таква одлука кривично ќе одговараат. СДС ги контролира сите државни апарарти и се обидува на секој начин да го спречи демократското право за спроведувањето на референдум за прашањата кои ги засегаа граѓаните.

Граѓаните застанаа против мигрантите, против планот на СДС за населување на мигранти и против владата на СДС. Тие сакаат да го искористат своето демократско право и да гласаат на локалните референдуми. Но сепак најголемиот референдум за граѓаните ќе биде на 15 октомври кога сите заедно ќе застанеме против штетните политики на СДС. Заедно ќе ги поразиме овие штетни политики.

Милош Милошевски

Сподели: