Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Борисов: Се надевам догодина заедно ќе празнуваме со нашите пријатели од С.Македонија 150-годишнината раѓањето на Делчев

Сподели:

 

Бугарскиот премиер Бојко Борисов, на денешното чествување на роденденот на револуционерот Гоце Делчев, истакна дека има надеж следната година заедно со браќата од Северна Македонија да се слави 150-годишнината од раѓањето на великанот.

 

 

„Денеска се навршуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев, војвода, деец на македоно-одринското револуционерно ослободително движење, еден од највидните наши заеднички историски херои. Се надевам ќе имаме мудрост в година заедно со нашите пријатели и браќа од Северна Македонија да ја прославиме 150-годишнината, обединети и заедно на патот на европската интеграција“, напиша Борисов на Фејсбук.

Сподели: