ВМРО-ДПМНЕ: Институциите дозволиле поликлиника без лиценца да оперира луѓе

Сподели

 

Институциите дозволиле поликлиника без лиценца да оперира луѓе, Бухова и Сали да одговараат, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

Недозволиво е поликлиниката “Промедика” да врши операциони зафати, без притоа за тоа да ги поседува потребните дозволи. Институциите знаеле и тоа го дозволиле.

Ирена Бухова, како директор на ДСЗИ и Беким Сали како министер за здравство, а пред него и Венко Филипче, мора да одговораат за овој преседан кој можел да заврши со последици за голем број наши сограѓани.

И откако беа откриени, ниту Бухова, ниту Сали излегоа да се извинат и да понесат одговорност со оставки, туку ДСЗИ во форма на пишано соопштение го призна скандалот. Бухова и Сали да не мислат да се кријат за пишани признанија, без понесување одговорност.

Очекуваме оставка, а во меѓувреме ЈО да отвори случај и да се исттажи кој и како дозволил, и зошто свесно е толерирана работа без лиценца. Одговорност за одговорните во институциите мора да има, стои во соопштението на партијата.