ВМРО-ДПМНЕ: СДС со притисок кон ДИК – оневозможување на одржување на ЛИ и референдуми за мигрантите

Сподели

„Со сите средства власта и СДС вршат притисок врз ДИК да ги оневозможи одржувањата на локалните референдумите за мигрантите. ДИК мора според закон да им овозможи на граѓаните да го искажат своето мислење.

СДС е исплашен од слабите резултати и поразот што го очекува на претстојните избори и во ДИК го користи мнозинството и го забрани изјаснувањето на граѓаните.

ДИК не смее да потпадне под притисоците на СДС! Македонија нема доволно средства за да овозможи населување на околу 150.000 мигранти кои новата власт сака да ги насели во повеќе општини.

Граѓаните со право стравуваат за својата иднина. Во рамките на неколку општини веќе се бараат локации дека за изградба на нови згради со што на локалното наслеление ќе им се одземе шансата за вработување. Ова претставува и опасност и ризик за следните генерации чија иднина ќе биде неизвесна.